четвъртък, 7 март 2019 г.

Атрактивни колекции в ревю-спектакъла „Златна игла 2019“


Академията за мода 25 години отличава и стимулира български творци

София Борисова
Годишните награди „Златна игла 2019“ тази година ще се състоят в средата на март. Дизайнери и модни творци ще бъдат отличени за 25-ти път от Академията за мода, с председател проф. Любомир Стойков.
По време на бляскавото събитие ще бъдат връчени призове в категории от рода на -  „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Най-добър млад дизайнер” и др. В продължение на четвърт век Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци. Ежегодно, по традиция именно в подкрепа на тази мисия гала ревю-спектакъл  предхожда официалната церемония по награждаването. В ревюто по покана на Академията за мода участват талантливи дизайнери, утвърдени и изявени модни къщи.
Във връзка със събитието проф.Стойков, заяви:
-Всяка година ревю-спектакълът „Златна игла“ фокусира погледите върху най-нови предложения на българските модни творци. Красивият пърформанс не само доставя естетическа наслада и ориентира в последните тенденции на стила, но и е логична прелюдия към кулминацията на вечерта – церемонията за награждаването на новите носители на приза на Академията за мода. Вярвам, че и този път родните дизайнери ще ни зарадват с много оригиналност, иновативност, изисканост и шик.
Модел на Христо Чучев
Ревю-спектакълът ще бъде открит от трикратната носителка на Златна игла София Борисова, която ще представи избрани творения от колекция-висша мода Attitude 2020. Дизайнерът Христо Чучев, носител на „Златна игла“ за булчинска мода за 2018г, ще покаже актуална колекция с избрани предложения за младоженките. Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови ще покажат своите най-нови предложения дамска и мъжка официална мода.
Част от
Блинк
дизайнерите и модните къщи, които тази година ще покажат свои колекции по време на „Златна игла 2019“, ще участват за първи път в гала спектакъла за годишните награди на Академията за мода. Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“, ще покаже специално селектирани предложения официална и булчинска мода. Антония Стоянова, дизайнер на авангардната, дръзка и ексцентрична модна къща IMANE ще представи колекция Notice Me. Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look ще покаже елегантна цветна колекция с името „Островът на спокойствието“. Ива Господинова - дизайнер на Iv Style,
Iv Style
ще участва с представителна колекция стилни бизнес и официални облекла за дамите. Модният бранд МЕМЕ МОР с автор Венета Райкова ще покаже бутикови рокли с български шевици и специална символика. Модерна интерпретация на тюрбани – тип шапка, ръчно изработени от Севдалина Дякова, ще бъдат представени от Sevi by Sevdalina. Дизайнерката Аксел Харди за поредна година ще покаже свои авторски плетива и многофункционални облекла, този път с иновативни акценти в колекция „Еуфория“. 
Водеща на ревю-спектакъла и официалната церемония ще бъде Гери Дончева. Подготовката на събитието е поверена на Боян Караиванов. А по традиция статуетката „Златна игла“ е изработена от емблематичния наш бижутер Анжело Красини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар