16-годишният медалист по таекуондо и запален фен на MasterChef – Теодор Атанасов
гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да разкаже за преживяването в най-голямата кухня на
България, победите на тепиха и плановете за бъдещето на един млад човек.
Ученикът в Софийска професионална гимназия по туризъм успя да впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу още на кастингите с изпълнението
на телешко бонфиле върху картофена дантела с поширано яйце и сос холандез. За
съжаление, още в първото предизвикателство на шоуто на добрия вкус той реши да експериментира
и пое риск с три компонента, които никога не е готвил – сом, гуакамоле и песто.
Въпреки, че се раздели с престилката на MasterChef, Теди призна, че за него това е един от
най-големите му успехи и едно от най-хубавите неща, коита са му се случвали.
Вслушал се е в думите на журито и сега е още по-амбициран да се развива в
сферата на кулинарното изкуство.
Младият хоби-готвач разказа за десетките си медали по таекуондо, което тренира от първи клас. Той призна, че се гордее най-много с постиженията си на републикански шампионати и е много благодарен на треньорите си за дисциплината и уважението, в което са го възпитали. Напоследък е съсредоточил усилията си в областта на кулинарията, но често влиза в залата по муай тай. Спортът го е срещнал с много интересни хора и го е направил достатъчно смел, за да поведе най-трудната битка – тази срещу вродената си притеснителност.
Младият хоби-готвач разказа за десетките си медали по таекуондо, което тренира от първи клас. Той призна, че се гордее най-много с постиженията си на републикански шампионати и е много благодарен на треньорите си за дисциплината и уважението, в което са го възпитали. Напоследък е съсредоточил усилията си в областта на кулинарията, но често влиза в залата по муай тай. Спортът го е срещнал с много интересни хора и го е направил достатъчно смел, за да поведе най-трудната битка – тази срещу вродената си притеснителност.
На бойните изкуства Теди
отдава и куража да се изправи срещу взискателното жури и цяла България и да
заяви страстта си към добрия вкус. Той е решен да следва тази посока в живота
си, затова след 2 години, когато завърши училище, планира да замине за
Барселона и да изучава ресторантьорство. След като овладее управлението на ресторант,
той иска да се установи в Португалия и да работи за осъществяването на мечтата
си – откриване на 4-етажен ресторант с различна национална кухня на всяко ниво.
Той сподели, че тази идея се ражда още по време на първия сезон на MasterChef по bTV, когато той е възхитен от специализацията на Chef-готвачите в различни области на кулинарното
изкуство. Малко преди това е сготвил и първото си собствено ястие – картофена
крем супа. Като запален фен на шоуто, следи с интерес всеки епизод, чете много
и експериментира с различни рецепти.
Теди призна пред Деси и
Сашо, че е бил разочарован, когато е загубил престилката на MasterChef, но участието му в шоуто на добрия вкус му е
дала уникалната възможност да се обучава в ресторанта на Chef Андре Токев. Своя строен план за бъдещето и
методичност при изпълнението на целите си, обяснява с факта, че е успял рано да
намери това, с което иска да се занимава. Също така подчерта подкрепата на
родителите и приятелите си, които му дават стимул да продължава напред с кураж
и увереност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар