Той се използва като технологична добавка в млякото.
Производителите му я вмъкват в него
като разбухвател, за да увеличат обема му.
Доскоро те си позволяваха да влагат само нишесте.
Соевият лецитин е ГМО синтетичен продукт, т.нар. Е 322 и
крие сериозни рискове за здравето на хората.
В тази връзка проф. Донка Байкова, водещ специалист по
хранене и диететика и завеждащ катедра „Превантивна медицина” в Медицинския
университет в София, разясни, че той - лецитинът като гъба заграбва минералите
от храната. Желязото, калцият, цинкът минават транзит през организма
т. е.те просто се изхвърлят. Освен това лецитинът влияе сериозно на щитовидната
жлеза, като при децата разстройва баланса на хормоните и спира растежа им. Влияе и върху функцията на простатата - намалява потенцията и производството на
мъжките полови хормони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар