Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Приключи европейският фотоконкурс - „Визия за храната“



 В него участваха 20 неправителствени организации от ЕС, сред които и Сдружение
АГРОЛИНК.
Голямата награда получи Catarina Marinho от Португалия. Нейната фотография „Мен ме е грижа“ бе определена от международното жури като най-добра и Катарина ще пътува до Милано за участие във Форума „За справедлива търговия” по време на световното изложение Експо Милано.
На специално създадения сайт www.supplychainge.org участниците можеха да качат своите снимки, които отразяват отношението им към производството и предлагането на храни като лична и обществено значима кауза. В конкурса участваха любители и професионални фотографи от България и цяла Европа, без ограничение във възрастта.
Трима са българите с най-много получени точки от онлайн гласуването.
Това са: Мирослав Николов от София с 13310 гласа с фотографията „Кръговратът на живота“, Евелина Чакърова от Бургас с 12 567 гласа с фотографията „Мистър Веги“ и Габриела Стайкова от Пазарджик с 8615 гласа за „Страх или справедливост“.
Трите награди за победителите от България са:
- Уикенд за двама в хотел „Дивата ферма“ в Източните Родопи. Домашно сготвена храна от собствено биостопанство, наблюдение на птици, конна езда, приключения сред дивата природа на Източни Родопи;
- Уикенд за двама в биохотел „Моравско село“. Домашно сготвена храна от собствено биостопанство, конна езда, риболов в подножението на величествения Пирин;
- Кошница с fair trade и биопродукти на стойност 100 лв, осигурени от фирма АРМИНА, „Фаргомаркетинг“, „Биосвят“ и „Веселата ферма“.
* Най-добрите 20 снимки, избрани от българско жури ще бъдат включени в пътуваща фотоизложба, както и в каталог, издаден на български. 

Снимка: forthenature.org


Няма коментари:

Публикуване на коментар