Translate

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Здравният министър д-р Петър Москов съобщи: ДАНС влиза в болниците, смени в НЗОК



Ние като правителство се борим срещу злоупотребите и кражбите в здравния сектор. Те трябва
да спрат, заяви здравният министър д-р Петър Москов.
МЗ близо половин година вече работи съвместно с прокуратурата и агенцията за национална сигурност и съвсем скоро предстои да бъдат изнесени данни за злоупотреби в здравния сектор. Д-р Москов обеща, че в лечебни заведения, където има „криминални деяния“, ще бъдат отнемани лицензи.
Според него в НЗОК ще има коренна промяна, ще продължат структурните промени, тъй като бюрокрацията и непрозрачността там са факторите, които водят до злоупотреби в сектора. Липсата на ефективен и работещ механизъм за контрол беше и ще продължава да бъде част от причините за промени в структурата и ръководството на НЗОК, каза той.
Здравният министър предупреди, че се търсят млади и кадърни хора, с които да бъде заменена съществуващата в здравната каса бюрокрация и да се осигури работеща система. По думите му това е и една от мерките, които ще се предприемат, за да се спрат злоупотребите в здравната сфера.
Д-р Москов увери, че няма политически назначения, а се търсят хора с медицинско, икономическо или с юридическо образование. 

Снимка:  dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар