Translate

понеделник, 16 февруари 2015 г.

Председателят на НС Цецка Цачева и десетки депутати подкрепиха инициатива за борба срещу ХИВ/СПИН в сградата на Народното събрание



Акцията се проведе под егидата на председателя на Комисията по здравеопазването към НС проф. д-р Стоян Тонев и зам.-председателя на Комисията - д-р Даниела Дариткова.
По време на инициативата беше популяризиран създаденият от организациите Манифест, излагащ основните проблеми по темата и призоваващ към предприемането на незабавни действия. Обърна се специално внимание на необходимостта от запазване на пълния обем дейности по превенция на ХИВ/СПИН след оттегляне на донора от страната, включително запазване на мрежата от кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС), ниско-праговите центрове за предоставяне на услуги на групите в най-голям риск от инфектиране и мобилните кабинети за осигуряване на теренна работа с най-уязвимите групи. Бяха разяснени и рисковете, които крие неосигуряването на необходимата подкрепа. Всеки подкрепил Манифеста беше закичен с панделката на инициативата и имаше възможност да бъде сниман пред специално създаден банер с посланията на инициативата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар