Translate

сряда, 18 февруари 2015 г.

Само за три месеца новите депутати са натрупали 81 отсъствия от работа без основателна причина



Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала от 27 октомври до 1 февруари т.г., публикувани в сайта на Народното събрание.
Отсъствията са реализирани в рамките на 34 заседания от началото на мандата на 43-тия български парламент. Рекордьор по отсъствия е депутатът от Реформаторския блок (РБ) Станислав Иванов, който е пропуснал без оправдание 7 заседания.
Народните представители от парламентарната група на реформаторите са първенци по неизвинени отсъствия – те са кръшкали 19 пъти.
Следват ги депутатите от ДПС, които имат общо 18 отсъствия без оправдание. ГЕРБ-ерите имат 15 отсъствия, а социалистите – 11. В краткото време, в което са били депутати, премиерът Бойко Борисов (ГЕРБ), вицепремиерът Ивайло Калфин (АБВ), както и здравният и военният министър – Петър Москов (РБ) и Николай Ненчев (РБ), също са влезли в черния списък с неизвинени отсъствия. Дори и да не стъпят в парламента, депутатите получават 1/3 от основната си заплата.
За последните три месеца тя бе 2700 лв., а от 1 февруари скача на 2886 лв. Освен това парламентът е длъжен да покрие част от разходите за сътрудници, офиси, кафета и костюми на отсъстващите.

www.vnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар