Translate

понеделник, 15 април 2013 г.

Любовта към домашния любимец

Много британски собственици на домашни любимци предпочитат да прегръщат животните си, отколкото близък роднина, когато са в лошо настроение,  показват резултатите от изследване на социалната мрежа My Social Petwork на Острова, съобщава  БГНЕС.
Допитването показва, че 20% от собствениците на домашни любимци редовно използват социални мрежи като Facebook и Twitter, за да споделят техните снимки, а 10% от хората взимали животното си на специални поводи като кръщене или сватба.
5% разказват на питомеца си за проблемите си, около 7%  отменят любовна среща, 4% си вземат болничен заради домашния любимец, а  25% от участниците в проучването заявяват, че ги чувстват  повече като дете, отколкото като животно.
Половината от анкетираните 1124 души заявяват, че прегръщат домашните си любимци, една трета посочват, че прекарват до 30 дни в годината в грижа за тях, а  20% от отменят планове за социални дейности, показва проведеното през март изследване на сайта OpinionMatters. Сайтът определи анкетата като "първото преброяване на домашните любимци във Великобритания".

Няма коментари:

Публикуване на коментар