Translate

понеделник, 15 април 2013 г.

Знаете ли кои са 10-те най-скъпи бири в света

Лято и бира са някак неразривно свързани... БГНЕС представи -  10-те най-скъпи бири в света, които очевидно не са за всеки джоб:
10. "Pabst Blue Ribbon 1844"-тази бира се продава от компанията "Pabst Brewing Company" и заема десето място в списъка на най-скъпи и най-интересни бири. Направена е от германския вкус на карамел и е оставена за узряване в бъчви за уиски. Бирата е бистра, леко газирана, светло златист цвят и е със съдържание от 4.74% алкохол и е много популярна в Китай, заради острата тинктура и сладост.  Цената на една бутилка от тази бира струва 44 щатски долара.
9. "Jacobsen Vintage No.1". Като една от най-скъпите бири в света "Jacobsen Vintage No.1" е произведена в лимитирано количество и е направена за любителите на бира, за който 350 долара за бутилка не означава нищо. Произведени са само 600 бутилки, съдържанието на алкохол е 10,5%. Процесът на узряване е шест месеца в шведски дъбови бъчви, а бутилките са от 375 мл.
8. "Crown Ambassador Reserve"-това е най-скъпата австрийска бира, която съдържа характеристична кристална сладост и свежестта на хмела. Узряването и  става във френски дъбови бъчви, след което се бутилира в бутилки приличащи на шампанско. И тя е с лимитирано количество само - 7000 индивидуално номерирани бутилки от 750 мл.с цена 94.99 долара.
7. "Sink the Bismarck"-на етикета на тази бирата е обозначено  "най - силна бира в света".
Ето защо тя  трябва да се пие в малки количества и заради тази цел дизайнът на бутилката е направен, така че има капачка, която се затваря веднага след всяка глътка. Алкохолът в тази бира направена в Шотландия е 41%, а производител е компанията "BrewDog". Цената за бутилка е 85 долара.
6. "Schorschbock 57"- още една бира, която се нарежда сред най-скъпите в света. тя  е комбинация от традиционната техника на ферментация с 5,5% алкохол. Бирата има опушен цвят с вкус на подправки, който свършва с аромат на стафиди. И тази бира е лимитирана - 36 бутилки, а цената на бутилка е 275 долара.
5. "Antarctic Nail Ale"-бирата е направена в малката пивоварна Перт и ледът буквално е донесен от Антарктида. Бутилирана е в само 30 бутилки. Цената на бутилка на търг в "Freemantleu" е 800 долара. "Antarctic Nail Ale" се смята за най-чистата бира в света, като се има предвид, че в процеса на производство се използва вода от Антарктида.
4. "Utopias"-След "Semuel Adams" това е най-скъпата бира и е с 27% алкохол. "Utopias" узрява в бъчви за шери, бренди, бърбън и уиски до 19 години и съдържа съставките на всички тези питиета. Има богата комплексна сладост направена от сироп от явор и хмел. Цената за тази екстравагантна бира е 150 долара за бутилка.
3. "Tutankhamun Ale"-тази бира идва директно от пивоварна "Queen Nefertiti Royal" в Египет. Направена е така, че са използвани технологии, с цел да се разбере рецептата за бирата от древни времена. Рецептата е стара 3250 г. и е съживена от една страна на шотландският производител на бира Джим Мерингтън и от друга страна на екип от изследователи от 1990 г. Бирата съществува само в 1000 бутилки. Първата бутилка е продадена за 7686 долара, след което цената му пада на 75 долара за бутилка.
2. "Space Barley"-в света е известна като "космическа бира". Направена е от ечемик, който се отглежда във вселената. Този ечемик е четвърто поколение семе прекарало в международната космическа станция през 2006 г. Има мек вкус, тъмен цвят и струва 110 долара бутилка.
1." End of History"-една от най-невероятните бири, която съвсем заслужено заема първо място
 и заслужава истински аплодисменти и овации, заради уникалността, която има. Тази белгийска бира се бутилира в бутилки, които са обложени от препарирани животни. Тя привлича вниманието и заслужено е на първо място в списъка на необикновените бири. 765 долара струва бутилката от "End of History", която се състои от 12 бутилки - 7 лисици, 4 катерички и 1 заек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар