Translate

понеделник, 15 април 2013 г.

Лиляна Павлова: Европа ще ни спре парите, ако на власт дойдат крайнолеви

Европейските средства, договорени от България, ще бъдат застрашени, в случай че на власт дойдат крайнолеви сили, обяви водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова в
морската столица, цитирана от радио „Фокус".
„32 млрд. лв. са договорени в следващия програмен период. Тези пари ще бъдат вложени в инфраструктура, икономика, здравеопазване и други важни пера. Това обаче може да се окаже, че е под риск, ако дойдат крайно леви, защото тогава Европа просто няма ще спре средствата", предупреди бившият регионален министър.
Според нея опитът да се прокарат националистическа вълна и крайно леви идеи е много опасен и ще доведе до колапс в България.
Лиляна Павлова призна, че независимо многото работа, която правителството е свършило през изминалите четири години, има и допуснати грешки, някои от които във Варна.
„Преди месец и половина справедливият гняв срещу високите сметки за ток изкара хиляди варненци на улицата. Варна от морската столица се превърна в столица на протестите", каза още Павлова.
По думите й Варна има потенциала да стане Културна столица на Европа през 2019 г. и имиджът на града като морската столица на България трябва да бъде затвърден.
Именно възстановяването и утвърждаването на имиджа на града бе сред петте приоритета в работата си за Варна, които очерта Павлова.
„Варна е град с богата културна история, а освен това може да стане и притегателен център за младежите, защото знаем, че младежката безработица в града е сред най-ниските в страната", посочи още водачът на листата на ГЕРБ във Варна.
Павлова обеща, че магистрала „Хемус" ще бъде завършена, а целият пристанищен комплекс ще бъде преустроен.
Сред приоритетите на бившите управляващи във Варна ще са и осигуряването на средства за подобряване на инфраструктурата, както и активно развиване на медицината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар