Translate

вторник, 5 февруари 2013 г.

Благотворителен концерт в подкрепа на дарителската инициатива „За живота”



Той се състоя снощи в Централния Военен клуб по инициатива на комитет начело с проф. Иван Черноземски и с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Столична община. 
Ракът на млечната жлеза е сериозен медицински, социален и икономически проблем, тъй като засяга населението в активна възраст. Затова важен приоритет на провежданата национална здравна политика е именно намирането на съвременни решения за профилактика и прилагането на съвременни подходи за диагностика и лечение. Високотехнологичния,
уникален за страната, апарат, който ще бъде закупен с даренията, ще осигури по-ефективна краткотрайна и щадяща терапия за пациенти с това заболяване в Националната онкологична болница в София.
„Българската държава е активно ангажирана със създаването в цялата страна на модерни центрове за борба с онкологичните заболявания. И ако тези проекти, реализирани по оперативните програми с финансиране от ЕС на стойност 148 милиона лв. са израз на европейската солидарност, не по-малко значение имат и националните благотворителни инициативи с цел ефективната борба с рака”, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова на Благотворителния концерт в подкрепа на дарителската инициатива „За живота”.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар