Translate

понеделник, 4 февруари 2013 г.

Доц. Стоян Миланов е новият директор на „Пирогов“

Това съобщи д-р Минчо Вичев, зам. министър на здравеопазването и председател на Комисията по избор на нов ръководител на здравното заведение.
Доц. Миланов е бил и единственият кандидат за поста като убедил комисията да го изберат с тригодишната си концепция за развитие на лечебното заведение.
„Концепцията беше твърде добре написана, актуална, а не преписана от някъде, както обикновено се случва. Това, което мен лично ме изненада, тъй като той е отскоро на това място и няма административен опит, е, че той имаше ясна идея как следва да продължат нещата в „Пирогов“. Неговото желание е да създаде нова организация с 8 структурни звена, които в общи линии ще повтарят това, което е в момента, но надявам се, преструктурирането да бъде отправна точка за по-добрата организация в „Пирогов.
Според мен и според него и комисията основното е въвеждане на информационна система в болницата. Нивото на информацията, която излиза от структурите на „Пирогов“, е нулево, имам предвид медико-статистическата и финансовата информация“ , заяви д-р Вичев.
Той съобщи, че за първи път днес е научил, че в спешното отделение няма скенер. А има такъв, който е на втория етаж.Според него не е логично най-спешните пациенти да се качват по етажите.
-------
МБАЛСМ " Пирогов" ще бъде разделен на 8 специализирани болнични комплекса. Това е записано в концепцията на новия директор  за развитието на института, през следващите 3 години. Целта е да се повиши качеството и да се завиши контролът върху разходите.
До месец ще бъдат обявени конкурси за осем началници, които ще имат ранг на директори на болници и мандат от една година. 
Предстои да бъде  изграден авангарден спешен комплекс с операционна и нов скенер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар