Translate

понеделник, 4 февруари 2013 г.

Новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация е д-р Мариана Симеонова


Здравният министър Десислава Атанасова съобщи, че смяната на доц.Силви Кирилов е наложена, тъй като резултатите от работата на Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ) са незадоволителни, не отговарят на нейните критерии, на обществените очаквания и на пациентите, нуждаещи се от трансплантации.
Тя припомни, че броят на извършените трансплантации в България е изключително малък и през миналата година са осъществени едва 4 трансплантации, а тази година в рамките на една донорска ситуация трансплантациите са три.
Атанасова изрази увереност, че с отличния си професионален опит новият директор на ИАТ ще разработи мерки, с които агенцията да постигне очакваните резултати като подобри значително работата си.

Д-р Мариана Симеонова подчерта, че една от първите й задачи на новия пост е заедно с екипа си да анализира ситуацията, да дефинира проблемите и да предложи на МЗ конкретни мерки за оптимизиране работата на съществуващите бази и трансплантационни структури. 
„Налага се изводът, че пропуските са в областта на координацията и организацията на работата между донорските бази и ИАТ“, заяви  д-р Симеонова. Тя добави, че в работата си ще акцентира също и върху обучението на координаторите чрез осигуряване на възможности за специализация и запознаване с най-добрите европейски практики в областта на трансплантациите. 
--------
Д-р Мариана Симеонова е по специалност анестезиологреаниматор. През 1997 г. придобива специалност „Анестезиология и реанимация“. Има придобита квалификация по здравен мениджмънт. През 2011 г. е завършва магистратура по „Международни икономически отношения“. Преминала е обучения във водещи клиники в Израел, Холандия, Русия. Работила е и в болница в Кувейт. От 1992г. до сега е лекар в Департамента по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на ВМА.Владее английски и руски език.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар