Translate

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

„Дейли Телеграф“: И Германия се изплаши от българските имигранти

Германски градове предупредиха, че приток на български и румънски икономически имигранти ще им струва скъпо и ще постави в опасност „социалния мир“.
Германската асоциация на градовете посочва в свой доклад проблемите с нелегално работещи в страната имигранти, ученици, които не говорят немски, и увеличаването на организираната престъпност след пристигането на имигрантите.
Икономическата миграция от двете страни в Берлин, Хамбург, Дортмунд и Хановер е нараснала шест пъти от 2006 г. насам и властите в градовете казват, че не могат да се справят.
В доклада се отбелязва, че градовете са изправени пред „значителни разходи в резултат на миграцията, продиктувана от бедността“.
Властите призовават канцлера Ангела Меркел да им предостави финансова помощ, за да се справят с натиска, на който ги е подложила миграцията.
„Социалният баланс и социалният мир са изключително застрашени“, се казва в доклада.
Предупреждението идва на фона на страховете във Великобритания, че десетки хиляди румънци и българи ще пристигат в страната всяка година след отпадането на официалните ограничения за броя на нискоквалифицираните работници от двете страни идната година.
90 000 българи и 159 000 румънци вече живеят в Германия, но подобно на Великобритания, те нямат право да работят законно до 1 януари, освен ако не се обявят за самонаети лица.

БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар