Translate

неделя, 13 януари 2013 г.

Да се смееш или плачеш?-М.декември 2012 г. бил най-студен от 10 г. насам....

Сметките за парно през декември миналата година са средно с 21% по-високи, спрямо декември 2011 г. , сочат на Изчислителния център на “Топлофикация София”.
Основната причина за това е много студеното време и повишената консумация, заради многото почивни дни. Друга причина е и по-високата цена на топлинната енергия за 2012 г., която бе вдигната с 12% .
Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН  средномесечната температура за периода (м. декември м.г.) е била минус 0,8 °C, което прави месеца - най-студения декември за последните 10 години???? Нищо, че целия месец бе топъл и слънчев .....май от доста години насам.....
Според информацията, предоставена от Изчислителния център на „Топлофикация София”, за декември 2012 г. близо 63% от абонатите на компанията ще получат сметки до 150 лв.
Както се казва на печелившите-честито! 
--------
Писна ми да съм балък!
Писна ми да съм изрядна в неизрядна държава, която като мащеха само ми взима всичко-здравето и живота включително.
Дори и без радиатори хора  пак получават сметки за парно и то не малки.А тези, които имат един плащат като за три .Друг е въпроса, че от сметките -разпечатки нищо не може да разбереш-дялови части, общи и т.н.т.н..
Е нали накрая трябва общия  баланс да излезе -първите (неплащащите и крадящите) плюс вторите (изрядните платци, които плащат, но двойно и тройно заради първите) рано на пари плюс пари прим за топлофикация и сателитети и гравитиращи на ясла около нея...
Е на изрядните платци остава  да пият една студена вода, да теглят под сурдинка благословия по адрес на нечия майка и чинно да се подредят на опашките, за да си платят  в срок и без лихви сметките, щото на другите може и да им ги опростят, ама на тях никога, защото те са ничии-заварени  деца на любящата майка, но за своите деца .   
И както се казва на печелившите отново честито!

Няма коментари:

Публикуване на коментар