Translate

четвъртък, 10 май 2012 г.

Лошият холестерол в кръвта зависи в много малка степен от храната


Лошият холестерол е резултат най-вече от състоянието на организма.
Според много диетолози яйцата трябва да са не повече от 2-3 седмично. Но за по-младите, както и за всички, които водят активен начин на живот, те са много ценни заради съдържанието на голямо количество манган, желязо, мед и кобалт в съчетание с пълноценни белтъчини. Полезни и при малокръвие. А фосфорът, който се съдържа в тях, е необходим за храненето на нервната система и главния мозък.
Зеленчуците безспорно съдържат много витамини и полезна за храносмилането целулоза. Нискокалорични са, обемът им създават чувство за ситост, и понижават кръвното налягане. 
В прекалено голямо количество те обаче могат да създадат проблеми на стомашно-чревния тракт, особено при колити, язви и други подобни заболявания. 
Установено е, че когато мазнините не ни достигат, се увеличава захарта, което също води до наднормено тегло.
Излишъкът пък от въглехидрати се превръща в мазнини. Ето защо трябва да ограничим простите въглехидрати като захар, сладкиши, продукти от бяло брашно
и да наблегнем на сложните,(които се съдържат в зеленчуци, плодове, продукти от пълнозърнесто брашно.
При пълен отказ от сол може да се наруши съставът на стомашния сок и да се обезводни организмът ни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар