Translate

четвъртък, 10 май 2012 г.

За „материала” в изпълнителната власт

И в изпълнителната власт, в правителството „не е голям материалът..." Почти няма цигани, турци и пенсионери, които живеят със спомените за Хаинбоаз примерно, независимо от строенето на магистрали, които трябва само да свържат двете Българин, които построи Живков... А и комунистите не са преобладаващи вече. Може би са само 50 на 50. Ами да, Бойко, Аньо, Сергей, Ники Младенов, донякъде Веждито, Лилето Павлова... Става дума за бивши комунисти и от средата на бившите комунистически семейства, деца, внуци... А бе, каквито министрите такава и властта, такъв и животът, такива и медиите... Начело на здравеопазването -гинеколог. Лекарски грешки, родилки умират, новородените умират, платени екипи, избор на лекари-търговци... Добре че не е трябвало да израждаме и Христос при Дева Мария!
Египтолог води образованието, та скоро и образованието ще стане почти африканско, а по неграмотни никой не може да ни настигне ни в Европейския съюз, ни на Балканите, ни в Африка...
Бе едно е да имаш кауза, а съвсем друго доктор хонорис кауза...
Скулптор е шеф на културата и културата отиде, та се не видя, влезе направо при скулптурните паметници от времето на соца. Не съм чул Веждито и Бойко да са си купили книга. А сме били на последно място по купуване и четене на книга! Ами как иначе? Но пък има нови почетни членове на СБХ!
Земеделието и храните се управляват от ветеринарен специалист. Вече ни хранят почти като животни.
Ами финансите, доходите, пенсиите, заплатите. Лани бяхме поне на пица - постна, ама пица, а сега и без нея ще срещаме Коледа и Великден... Имаме пицепремиер... МВР е като физкултурата. Тичаме и пеем с Веско химни за МВР, правим показни акции и най-вече избори... Същото важи за екологията, външните работи, да не говорим за социалното.
Все пак нещо трябва да вдигнат. Най-лесно е пенсионната възраст! При социалното или начело ще е Марко Тотюв, или просто ще му дадат втори Тотю-шанс...
В правосъдието какво беше? Министърът му ставаше само за вицепрезидент. От него нищо не зависи. Сега поне си е на мястото момичето!
А икономиката ни каква да е? Трае си! Трае си и по име, и по фамилия. Икономиката ни е просто Трайчо-Трайкова! Да си траеш на квадрат!
И как да няма пожари, пиромани! Кой е премиерът! Добре че поне е акордеонист, художник и футболист. Та да го обявим и него за нещо на годината! Нали ви каза самият той, че не е голям материалът в България, отивайки още до Чикаго и назад... Прав е! А после били сме на последно място по недоволство от живота си! Според петото европейско социално изследване сме последни след Русия, Унгария, Чехия, Естония, Испания, Германия, Франция, Англия. Въобще не говорим за Финландия, Швейцария, Холандия, Швеция, Норвегия, Дания. Последните ги забравете поне до края на тоя век! И пазете последното място, да не изпаднем скоро и от него!
Е, затова премиерът ни получава десетократно по-малко от колегите си в Европа! Дянков му е замразил дохода и на него, какво си мислите! Такъв е материалът, за който Б.Б. каза още при българите в Щатите! Неголям...

Лозан   Такев

Няма коментари:

Публикуване на коментар