Translate

сряда, 9 май 2012 г.

Можем ли е да се предпазим от мозъчен инсулт?

Под този надслов ще премине 13 май 2012 - Ден за безплатни неврологични прегледи в Токуда Болница София 

Ден за безплатни консултации на пациенти под надслов „Можем ли е да се предпазим от мозъчен инсулт” организира МБАЛ „Токуда Болница София” на 13 май 2012 година от 09,00 часа.
Над 230 пациенти ще бъдат консултирани в Клиниката по Неврология на японската болница безвъзмездно. Необходимо е само предварително записване на тел: 02/403 4000.
„Всяка година в България над 40 000 българи претърпяват исхемичен мозъчен инсулт”, аламира началникът на Клиниката по Неврология на японската болница доц.д-р Иван Стайков, дм. „Този остър мозъчно-съдов инцидент е първа причина за трайна инвалидизация и втора по ред причина за смърт в България”, подчертава водещият невролог. Ето защо е необходимо всеки един човек над 40-годишна възраст веднъж годишно да се подлага на профилактичен неврологичен преглед.
Основните рискове за мозъчно-съдов инцидент са високо кръвно налягане /артериална хипертония/, наднормено тегло, диабет, сънна апнея, заседнал начин на живот, тютюнопушене, консумация на алкохол и др.
Индивидуална оценка на риска за всеки преминал пациент, как да бъдат контролирани и повлияни рисковите фактори и кои са успешните методи за профилактика на мозъчен инсулт – това е залегнало като цел на безплатния скрининг за мозъчен инсулт в Токуда. Освен това специалистите ще дават насоки за съвременна терапия при установяване на заплаха от мозъчен удар.
Клиниката на Токуда приоритетно развива интервенционална и интезивна неврология,  които са най-висок стандарт за диагностика, лечение и превенция на мозъчно-съдови инциденти. Още от 2007 година Клиниката приема спешни и планови пациенти с индикации за мозъчен инсулт. Неврология на Токуда е сред първите центрове в страна по провеждане на интравенозна тромболиза – най-модерното лечение на остър исхемичен инсулт.
За консултация и записване за безплатните прегледи: 02/403 4000

Няма коментари:

Публикуване на коментар