Translate

четвъртък, 10 май 2012 г.

В рамките на кампанията "Системата куца" на Център за независим живот са раздадени бастуни на трима политици, отговорни за положението на хората с увреждания у нас

Първият "носител" на бастун е Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, заради неефективната, според организацията, работа на оглавявания от него Национален съвет за интеграция на хората с увреждания.
Ангажиментите поети от него, пред представители на центъра, са работа по промяна на структурата и правилника на институцията, както и финансова проверка на неправителствените организации на хора с увреждания към съвета и тяхната представителност.
Вторият бастун е връчен на зам. кмета по социалната дейност на Столична община Албена Атанасова и нейния екип, заради "несполучливите" промени в наредбата "Асистент за независим живот", които са оставили стотици столичани извън класирането и са ги лишили от възможността да се грижат за семействата си.
В резултат на разговори с представители на организацията Атанасова се е ангажирала до септември да има две отделни наредби за деца и възрастни и да се преразгледат критериите при точкуването на потребителите.
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е получила третия бастун заради архаичният модел на медицинска експертиза (ТЕЛК-решения) за хората с увреждания, тъй като работоспособността не може да се измерва на медицинска основа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар