Шеф Манчев удивен от размера на кухнята, в която
влиза
В епизода на „Кошмари в
кухнята“ по NOVA този петък шеф Манчев отива на помощ в семейно заведение в
град Симитли, където го очакват много изненади и емоции. През какви премеждия
преминава екипът на заведението и какво истински изненадва и шокира кулинарния
експерт.
Илия и съпругата му
Камелия са собственици на кафе-бар и детски парти център „Релакс“ в Симитли. По
професия тя е учителка, а той – оператор машини. През 2011 година семейството
им преминава през голямо изпитание – Илия претърпява тежка трудова злополука и
става инвалид, макар и твърде млад. Двамата не се предават и през 2017 година
решават да се заемат с управлението на собствен бизнес. Илия поема главната
роля и помага с всичко – готви, сервира, докато жена му преподава. Концепцията
на заведението предполага основната клиентела да е през деня и когато има
организирани рождени дни. Въпреки всички усилия на управителите, те работят без
печалба. Освен това, когато има повече работа, готвачката не може да се справи
и поръчките се бавят.
След пристигането си шеф
Манчев установява, че визията на менюто е добра, но съдържанието – не. Използват
се замразени продукти, рецептите се променят в движение, някои от ястията се
поднасят полуготови, а месото и зеленчуците на скара се оказват приготвени на
тиган. Кулинарният гуру е изумен от контраста между малките размери на кухнята
и множеството предлагани ястия. При няколко поръчки наведнъж настъпва хаос и
напрежение, защото няма достатъчно място за бързото им приготвяне. Готвачката и
сервитьорката не са наясно какво от менюто е налично и това допълнително
изнервя клиентите, които се оплакват от дългото чакане.
Ще успее ли шеф
Манчев да насочи в правилния път собствениците и заведението им, вижте в новия епизод на “Кошмари в
кухнята” – този петък от 21.00 ч.
Няма коментари:
Публикуване на коментар