Translate

сряда, 4 февруари 2015 г.

Редакционната колегия и Общественият съвет на вестник “Форум Медикус” награждават Българския червен кръст с председател Христо Григоров за изключителен принос в закрила на здравето и живота



Наградата се връчва за денонощна активна, всеотдайна, полезна дейност в горещите точки на България в условия на кризи, бедствия, аварии, катастрофи.
Наградата отличава дейците на Българския червен кръст, които със себераздаване, сериозност и изключително добра организация изпълняват програми: „Първа помощ“, „Топъл обяд“, „Заедно в хуманността“, „Добрият дарява надежда“, „Милосърдие“. Отличието е за активистите на планинската спасителна служба, за водните спасители, за социалните работници. И най-вече – за хилядите доброволци, които през изминалата година не пестяха време, сили и енергия в районите, където бе най-критично, най-тъжно, най-безизходно.
Изключително висока оценка заслужава цялостната дейност на Българския червен кръст през 2014 г. по програмата „Помощ за пострадалите от наводнения“ – активистите на БЧК бяха първи и оставаха до последно близо до хората в нужда, раздаваха вода и храна, даряваха топлина, те често бяха единствена опора на засегнатите в минутите на отчаяние.
Наградата откроява Българския червен кръст с председател Христо Григоров за това, че непрестанно учи българите да бъдат съпричастни, милостиви, да подават ръка, да отварят сърцата си за доброто. Така каузата на хуманността за закрила на живота, здравето и достойнството постепенно става характеристика както на отделната личност, така и на цялото общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар