Translate

понеделник, 9 декември 2019 г.

Недялко Йорданов с нова книга - „Пиеси за деца“



Как да избелите ушите си, ако сте вълк? Могат ли крокодилите да летят? Как да преборите трима хулигани, ако сте заек, а те - глигани? Как да се държите на конкурс по надпяване? Кой е по-важен в една пиеса  – писателят, режисьорът, актьорът или художникът? Има ли сигурна парола, с която да се преборите с недоброжелателите, които искат да влязат в дома ви?
Отговори на всички тези и още въпроси Недялко Йорданов в новата си книга „Пиеси за деца“, която излезе на българския пазар с логото на издателство „Милениум“. Сборникът за първи път обединява едни от най-обичаните пиеси на поета, а именно:
„Вълкът и седемте козлета“;
„Крокодил посред Балкана, или Красимир и Владимир на село“;
„Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“;
„Приключения опасни със герои сладкогласни“;
„И в дъжд, и във вятър, пак на театър“;
„Вълкът срещу Козата и трите й козлета“.
Детските театрални произведения на Недялко Йорданов са играни в над 200 театъра по цял свят и са превеждани на десетки чужди езици, а новият том, който ги събира на едно място, е подходящ за подарък не само за малчуганите, но и за техните родители и учители, за любителите на и дейците в театъра, за ценителите на добрата и стойностна литература и за всеки, който е заспивал с телевизионните пиеси на поета, които се излъчваха по националната телевизия.
„Пиеси за деца“ от Недялко Йорданов ще намерите във всички добри книжарници в страната, в столичната книжарница „Милениум“ или с отстъпка на сайта на издателството www.milleniumbg.eu.

Няма коментари:

Публикуване на коментар