Translate

петък, 13 декември 2019 г.

Баладите на Фредерик Шопен ще звучат на 16 декември с виртуозната Антонина Бонева и младия пианист Теодор Пазов


Клавирен рецитал на виртуозната Антонина Бонева и младия пианист Теодор Пазов ще представи обичаните от всички балади на Фредерик Шопен на 16 декември от 19:00 часа в зала 9. Концертът следва линията зададена в тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал, а именно да среща на една сцена млади таланти, редом до утвърдени вече имена.
Антонина Бонева е пианистката, определяна като един от най-забележителните български шопенисти. Кариерата ѝ я отвежда в много страни по света, на много престижни сцени. След нейно участие в Театро Олимпико в Италия, местното издание „IL Giornale di Vicenza“ пише за Бонева и прочувствената и лирична интерпретация на фамозния втори клавирен концерт на Шопен, че е изсвирена с „абсолютното техническо господство, изящната гъвкавост на звука и пееща мелодичност“.
Редом до Бонева в зала 9 ще чуем и младия пианист и ученик на Антонина – Теодор Пазов. 
Теодор е носител на редица награди от национални и международни конкурси и фестивали. Активен участник в майсторски класове на проф. Григорий Грузман, проф. Бернд Гьотцке, проф. Людмил Ангелов, проф. Иван Дреников, проф. Михаел Владковски, проф. Хенри Зигфридсон, доц. Дмитрий Рацер, проф. Катаржина Попова – Зидрон и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар