Translate

събота, 14 декември 2019 г.

Традиционна кухня и интересни предизвикателства в новата седмица на „Черешката на тортата“


Христо Кидиков, Мариана Попова, Ева Веселинова, Мира Добрева и Бойко Кръстанов влизат в кулинарното състезание

Тази седмица „Черешката на тортата“ продължава да предизвиква сетивата на зрителите с вкусни ястия, примесени с артистичност, рими и много смях, а шеф Манчев връща участниците в миналото.
Първи домакин тази седмица е емблематичният певец Христо Кидиков. Той се подготвя за вечерята с продукти собствено производство и невероятни рецепти, предавани от поколения. С голямо желание и старание на масата слага няколко предястия, за основно - свински карета със сметана, а десертът, който е приготвил, смайва всички. Вечерта преминава в сладки приказки и интересни истории от живота на Христо Кидиков.
Във вторник ще надникнем в уютния дом на Мариана Попова, където твори в кухнята типично българска вечеря. Тя включва домашна туршия, айвар, маринован чесън и капама, а десертът е характерен за наближаващите празници – ошав. Домакинята разказва за интересни моменти в живота си, а един от участниците съвсем неочаквано става част от изненадата на вечерта.
Третата вечер менюто е отново от традиционната българска кухня, но този път сътворено от прекрасната блондинка Ева Веселинова. Въпреки че предишната вечер Мариана бе сложила на трапезата капама, Ева решава да рискува и да поднесе „капама ала Ева“. Предястията на масата са типично български, а десертът е реване. Грижовната домакиня успява да накара всички да се чувстват като у дома си.
В четвъртък в своя дом звездните гости посреща страхотната Мира Добрева. С много желание тя приготвя богато празнично меню, като е помислила как да задоволи вкусовите предпочитания на всеки от компанията. Трапезата е отрупана със сарми, смилянски боб, характерния за нейния роден край пататник, а десертът, който поднася, е истинско предизвикателство за един от гостите. Завършекът на вечерта ги пренася в наближаващия празник Коледа.
Честта да закрие кулинарната седмица се пада на актьора Бойко Кръстанов, който с щипка артистичност приготвя великолепна вечеря. Той изумява гостите с кулинарните си способности и им сервира свежа салата, шкембе с гъби кладница и основно ястие от сьомга. Бойко разкрива повече за себе си и част от интересните моменти по пътя в своята професия.
Как ще се справят участниците със седмичното предизвикателство, поставено от шеф Манчев, и кой от тях ще грабне плакета, гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар