сряда, 2 май 2018 г.

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ зарадва десетки деца в центъра на Пазарджик


Детският празник бе организиран от „Екопак България“ в партньорство с община Пазарджик.
Малчуганите се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
След представлението децата показаха на практика какво са научили по време на шоуто като разпределяха различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Те танцуваха заедно с героите и получиха магнитчета с техните образи както и комикс книжка за оцветяване с историята им.
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.
Тазгодишното пролетно турне на театъра включва градовете: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат.
Финалът ще е на 4 май в Сапарева баня.

--------
Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5 000 деца на възраст 4–8 години в 23 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават приятелите и дори родителите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар