Translate

сряда, 2 май 2018 г.

Започва четвъртото издание на конкурса за активните общини „Най-зелена община“


„Екопак България“ отличава най-добрите проекти с 50 000 лв

Започва приемането на екологични информационно-образователни проекти за участие в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 година, съобщиха от „Екопак България“.
Всички 83 общини-партньори на компанията за управление на отпадъци от опаковки имат шанса да спечелят финансиране за свой информационно-образователен проект, насочен към разделното събиране и опазване на околната среда. За целта трябва да представят разработен проект за повишаване информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот в общината. 
Наградата за проект, представен от голяма община, е 25 000 лв., за средна община – 15 000 лв., а за малка община – 10 000 лв.
Общините, които желаят да участват в състезанието, трябва да подадат проектите си до 10 декември 2018 г. Победителите ще станат ясни през януари 2019 г.
Конкурсът „Най-зелена община“ се организира от „Екопак България“ за четвърти път. Основната му цел е да развива и подобрява системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, като даде възможност на всяка община да разработи и представи проект, съобразен с нейните нужди. Фокусът е върху информационно-образователни инициативи и програми с цел повишаване познанията на гражданите по отношение на разделното събиране на отпадъци от опаковки, повишаване на информираност за правата и задълженията им, залегнали в националното законодателство, трупане на повече познания за ползите от рециклирането и опазването на околната среда, повишаване на мотивацията за по-активно зелено поведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар