Translate

неделя, 29 април 2018 г.

Кока-Кола представи образователната си инициатива “Дай старт на успеха“ пред европейски делегати



Тя се реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България.
По време на конференцията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз “Професионалното образование и обучение - предпочитан избор” Кока-Кола представи първата в страната безплатна онлайн платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора  
YOUTH EMPOWERED  в панелПрофесионално обучение през целия живот - валидиране, повишаване на квалификацията, преквалификация, кариерно ориентиране“. 
В него, Ангелина Григорова, експерт „Корпоративна социална отговорност“ в Кока-Кола Хеленик България, разказа за програмата, която се провежда в 28 страни и чиято цел е да допринесе за понижаването на броя неактивни млади хора.
-Като най-предпочитан работодател сред студентите в България за 2017 г., ние считаме за своя отговорност да подпомогнем младите хора в откриването на техния път към успеха. Именно водени от голямото ни желание да бъдем опора за младите, миналата година стартирахме програмата Youth Empowered или „Дай старт на успеха“ в 28 страни. В България, заедно с партньорите ни Джуниър Ачийвмънт, стартирахме второто й издание този месец, част от което са преподаватели от 8 града в страната: Гоце Делчев, Костенец, Лом, Монтана, Самоков, Своге, София и Търговище. Те ще предадат на своите ученици ценни познания, които ще им помогнат да открият своите силни страни и ще им дадат увереност да продължат своето образование и да се борят за мечтаната от тях кариера. Освен това, младежите в България вече могат да се обучават онлайн и да се срещат с ментори от света на бизнеса в платформата youthempowered.bg, сподели  Григорова.
Програмата „Дай старт на успеха“ бе отличена от Министерството на труда и социалната политика и ще бъде включена в националното ръководство за работа с икономически неактивни млади хора и в европейската образователна платформа EPALE.



Няма коментари:

Публикуване на коментар