Translate

сряда, 2 май 2018 г.

Медиите в Кралство Мароко отразяват с голям интерес фотоизложбата "Неразказаната приказка на българската история"



Тя бе открита в Националния Музей на образованието в Габрово.
Специален гост на събитието бе Посолството на Кралство Мароко в РБългария, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи.
Дебютната изложба на интердисциплинарния изследователски екип "Руните говорят 2" предизвика огромен интерес не само у нас, но и в чужбина. За първи път бе представена авторска методика и инструментариум за разчитане на древното българско руническо писмо, което за пореден път доказва, че българите са в основата на световната цивилизация.
Мароканските медии цитират думите на Н. Пр. Закия Ел Мидауи, която   благодари на директора на НМО Мая Карагьозова за това, че музеят подкрепя изявата на екипа "Руните говорят", и изрази надежда, "че посетителите ще могат да видят нещо ново и различно, неизвестни и неочаквани факти за българската история и ще открият, че мароканската култура, особено нейните древни берберски аспекти, и българската имат много общи черти и споделят едни и същи корени."
В Кралство Мароко отбелязват, че г-жа Карагьозова е връчила на посланик Закия Ел Мидауи Почетния знак на Националния музей на образованието с благодарност за гостуването и за изключителния интерес към историята на българското образование.

Екипът Руните говорят, представен от  Мила Салахи, Патриция Кирилова и  Даниел Калчев бе отличен за Принос в защита българския род и популяризиране на вековната ни култура сред подрастващото поколение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар