Translate

понеделник, 23 февруари 2015 г.

"Сити Kлиник" e определена за университетска болница



Съобщи правителствената информационна служба.Това означава, че болницата може да осъществява клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, здравни грижи, както
и следдипломно обучение. Лечебното заведение има отлична акредитационна оценка за срок от пет години за цялостната медицинска дейност, за отделните медицински и други дейности, както и за възможностите за обучение на студенти и специализанти.
"Болницата се развива и утвърждава успешно, като предлага много добри стационарни условия, съвременна диагностично-лечебна апаратура и висок професионализъм на медицинските специалисти. Определянето на Сити Клиник за университетска болница ще даде възможност на студентите още в ранните етапи на обучението си да придобият знания за съвременните методи на лечение на най-често срещаните социално-значими заболявания, каквито са болестите на сърдечно-съдовата система,” се посочва в съобщението на правителствената информационна служба.
“За нас решението на Министерски съвет да определи Сити Клиник за Университетска болница е доказателство, че за 2 години от създаването си лечебното заведение успя да се утвърди като лидер в лечението на сърдечно-съдови заболявания. Миналата година Сити Клиник беше отличена с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) и сега това признание от държавните органи ни мотивира допълнително да продължаваме ежедневно да полагаме усилия,за да се развиваме, да въвеждаме иновативни методики и да осигуряваме високотехнологоични и качествени здравни услуги за българските пациенти”, коментира медицинският директор на болницата доц. д-р Иво Петров.
--------
Сити Клиник е водещ доставчик на здравни услуги в България. В момента болничната група се състои от две лечечни заведения - модерна сърдечно-съдова болница в София и медицински център във Варна, който е втория най-голям доставчик на извънболнична помощ в България. Кардиологична болница Сити Клиник София отвори врати в края на 2012г. и вече работи с пълен капацитет. Клиниката осигурява пълен набор от извънболнична и болнична медицинска помощ с акцент върху сърдечно-съдовите заболявания, Лидер е в следните направления - инвазивна кардиология, ангиология и флебология, електрофизиология, кардиохирургия, съдова хирургия и образна диагностика. Сити Клиник София е единственото лечебно заведение у нас и в Югоизточна Европа акредитирано от JCI (Joint Commission International).

Няма коментари:

Публикуване на коментар