Translate

сряда, 25 февруари 2015 г.

Българското урологично дружество подновява образователната кампания за мъжко здраве “Отиди на преглед”



Инициативата, чиито организатор е Българското урологично дружество със съдействието на
ГлаксоСмитКлайн, е фокусирана върху заболяването доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) и цели разясняване на ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

Кампанията “Отиди на преглед” си поставя за цел да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.

В рамките и ще се провеждат открити безплатни информационни срещи със специалисти-уролози, на които всеки човек ще може да зададе своите въпроси, свързани със заболяването и симптоматиката му.

През тази година се планират близо 80 срещи в различни населени места във всички региони на страната. Първите ще се проведат в Нова Загора на 26 февруари от 10.30 ч. в Пенсионерски клуб “Загоре” в кв. Загоре и същия ден, но от 16:00 ч.  в Сливен в пенсионерски клуб “Дружба” (зад 15 и 16 блок).

За новите срещи е създадена и фейсбук страница, която ще помогне на пациентите и техните роднини да откриват полезна информация за доброкачествената простатна хиперплазия и актуални новини за всички предстоящи срещи от кампанията “Отиди на преглед”.

------

ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, неудобството при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства на практика за цялото семейство се дължат именно на това заболяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар