Translate

понеделник, 1 декември 2014 г.

За тринадесети пореден път известни личности и шампиони подкрепиха благотворителната инициатива McHappy Day

Тя се реализира в помощ на децата с онкохематологични заболявания у нас. Домакин на събитието бяха Макдоналдс и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд
България. 
Активната  дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс се провежда от 17 до 30 ноември. Чрез инициативата се даряват по 20 стотинки от стойността на всеки закупен в периода Happy Meal™ в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, която подкрепя програми, насочени към деца с онкохематологични заболявания в страната. 
Телевизионните водещи и музиканти Ники Кънчев, Поли Генова, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Нора, Ирен Онтева, както и олимпийските ни шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и Николина Щерева изразиха своята съпричастност и подкрепа към децата в неравностойно положение, като застанаха зад касите редом с екипа от служители и мениджъри в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в София.
Всеки клиент имаше възможност да си направи селфи със специална McHappy Day усмивка и да подкрепи кампанията, като я сподели във Фейсбук с текст #ДариУсмивка.
През 2014 г. се навършват 40 години от основаването на Благотворителна фондация Роналд Макдоналд. Фондацията разработва специфични програми насочени към подобряване на здравословното състояние и живота на децата и помощ за техните семейства. Фондацията има клонове в 62 държави и региона по света.
Набраните средства по време на благотворителните кампании през изминалите 13 години са дарени на трите специализирани отделения за деца с онкохематологични заболявания в София, Пловдив и Варна и са изразходвани за медицинско оборудване, консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар