Translate

сряда, 2 ноември 2011 г.

Глоби между 20 и 150 лв. за невключени фарове


От днес до 1 март следващата година шофьорите на превозни средства са длъжни да карат с включени къси светлини и през деня.
В цялата страна пътните полицаи и инспекторите ще извършват масови проверки за изправността на фаровете и готовността на автомобилите за есенно-зимните условия на движение. Ако при проверка се окаже, че фаровете на автомобила са неизправни, глобата за водача ще бъде между 20 и 150 лв. и ще се отнемат пет контролни точки за неизправни светлоотразители. 50 лв. пък е глобата за износени гуми.
За поредна година на територията на цялата страна служители на КАТ „Пътна полиция" и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" ще проверяват за изправност на фаровете и за подготовката на превозни средства за есенно-зимния сезон. Основната цел на организаторите от отдел "Пътна полиция" е да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия.
Тази година партньори на акция „Светлина" са и Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители и БЧК.

1 коментар:

  1. Анонименянуари 29, 2012

    това с карането на фарове през деня е още един начин държавата да те ограбва.вероятноста в даден момент да забравиш да ги включиш винаги я има.да не говорим че по време на пътуване може да ти изгори крушка и ти няма как да знаеш за това.тогава си готов за глоба.какво да правим тогава на всеки километър да спираме за проверка на светлините ли.ами производителите да ги правя така че при запалване на мотора светлините да се включват автоматично.според мен тази наредба трябва да отпадне и през деня да се кара със светлини само при мъгла и намалена видимост.

    ОтговорИзтриване