Translate

четвъртък, 19 май 2011 г.

Приблизително 3 милиона евро се влагат в специализирана болница за активно лечение по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина (СБАЛАГРМ) „София”

Инвестицията е на д-р Явор Владимиров, специалист по репродуктивна медицина, и неговият екип. В основата на инвестираните средства е банков кредит. Средствата са вложени в построяването на 7-етажната сграда и закупуването на най-новия клас медицинско и лабораторно оборудване. При проектирането и оборудването са спазени последните европейски изисквания. Над 80 нови работни места се откриват, като допълнително се предоставя заетост и на други специалисти. Новата болницата е една от най-големите и модерни специализирани медицински заведения в областта на асистираната репродукция.
СБАЛАГРМ „София” има РЗП 2000 кв. м. и паркинг с 24 места. Изграждането й е отнело 2 години и половина. Мястото е подбрано така, че да е далеч от пътни артерии. „За ин витро лаборатория това е важно, защото високата замърсеност на въздуха, която основно е в следствие на автомобилния трафик, има отрицателен ефект върху развитието на ембрионите”, коментират от новата болница. „Чрез съвременната архитектура на сградата и вътрешният дизайн се опитваме да разчупим стереотипа за болнично заведение и да създадем у пациентите усещане, че са по-скоро на гости при приятели”, допълват от там.
СБАЛАГРМ „София” ще лекува основно безплодието, но ще се занимава и с оперативна гинекология, патология на бременността и профилактика на онкологичните заболявания при жената. Болницата има оперативен сектор и отделения с 30 легла. В диагностично-консултативният център пък се прави диагностика и лечение в извънболничната помощ.
Новост за България е ин витро лабораторията с всички съвременни техники на асистирана репродукция – ин витро, ИКСИ, ин витро матурация, вътрематочни инсеминации, замразяване на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони, асистирано излюпване на ембриони, предимплантационна генетична диагностика.  В ин витро лабораторията нова вентилационна система поддържа чистота от клас Д на помещенията. Специални мулти-газови инкубатори правят условията за култивиране на ембрионите близки до тези в тялото на майката. Това позволява максимална продължителност на отглеждането им и оптимална селекция. В процес на изграждане е оптична система в инкубаторите, която наблюдава постоянно всеки ембрион. Така потенциалът за развитие на всеки «нероден пациент» се оценява обективно.
Новост са и цитогенетична, семинологична, хистологична и клинико-имунологична лаборатории за диагностика и лечение на безплодие, особено на трудно решими случаи.
Три са условията, на които според д-р Владимиров трябва да отговаря модерната ин витро болница: сигурност за качеството и дискретността на лечението, съвременни стандарти при оборудването и изискванията към помещенията, и квалифициран и отговорен персонал.

zdrave.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар