Translate

четвъртък, 19 май 2011 г.

Близо 73.5% от българите има сериозни проблеми със заспиването и съня

Това показва проучване, проведено на здравния сайт www.revita.bg тази година.
Повече от половината анкетирани срещат сериозни затруднения със заспиването и се въртят в леглото, стават по няколко пъти или имат нужда от приспивателни лекарствени медикаменти, чай или билкови препарати. 63.3% ползват телевизорът като приспивателно. Някои дори често го оставят да работи, докато заспят и се събуждат по сред нощ, за да го изгасят. 26% от запитаните предпочитат книга за заспиване, 11.5% слушат подходяща, релаксираща музика, а 13% си лягат с компютъра вместо с любимия човек.
68% от анкетираните се будят по няколко пъти през нощта, което им пречи да се наспят добре и да бъдат истински работоспособни и пълноценни през деня. Само 10-19% се оказва, че заспиват без никакви усилия, като 12% спят пък без да се събуждат.
Според специалистите причини за нощните безпокойства са стресовият начин на живот, проблемите в работата и у дома, неспособността да релаксират след края на работния ден, нездравословното хранене и липсата на желание за спортуване.
В изследването са участвали 823 души от цяла България, като преобладаващите отговори - 83% са на нежната половина, и само 17% - на силния пол. Най-активно отговарящи са били във възрастовата граница от 20 до 50-годишна възраст.
Анкетата  на Ревита показват още, че въпреки проблемите със съня и заспиването, които имат, българите нямат практика да взимат помощни средства - лекарства, хранителни добавки и др.). 72% от тях никога не са взимали подобни препарати, а само 17% използват редовно продукти за спокоен сън.
-------
За Ревита:
Ревита е официален вносител на американските фирми за производство на хранителни добавки Nature`s Way, Enzymatic Therapy, Fact Products и CamoCare Organics. Компанията предлага повече от 400 продукта и поддържа здравната страница www.revita.bg, в която можете да се открие информация по различни здравни въпроси и природни методи за лечение.
Ревита е и официален вносител на билковия препарат за спокоен сън Izi Night, който има успокояващ ефект върху нервната система без да създава привикване и е на основата на валериан, хмел и шлемник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар