Translate

сряда, 8 декември 2010 г.

Дамски пробойни в кораба на ГЕРБ Ядове от Румяна до Калина, само Кристалина държи фронта

Жена на кораба е лоша поличба, твърдят морските вълци. Тази прокоба застигна и ГЕРБ. Повечето  пробойни в кораба на властта дойдоха от дами. Годината започна с конфуз на европейската сцена. Предложената за еврокомисар Румяна Желева се оплете при кръстосания разпит в Европейския парламент и беше набъркана в тъмни истории с фирмените си досиета. Бойко Борисов светкавично оттегли кандидатурата й и я отстрани от поста външен министър. На изпита в Брюксел светкавично беше изпратена Кристалина Георгиева, която се оказа и "златното момиче" на Борисов.
За по-малко от година Георгиева впечатли с компетентността и уменията си както евроадминистрацията, така и депутатите и хората на Стария континент. Миналата седмица тя заслужено спечели званието Европеец и еврокомисар на годината. Управляващите обаче си намериха майстора с други опасни жени. Едната беше срещнатата на разклон здравна министърка Анна-Мария Борисова. Тя се прояви като невероятно атрактивен събеседник за журналисти и зрители, но пък с управленските си зигзаги бързо спечели врагове в лицето на лекари, пациенти и общини с обречени на закриване болници.
В крайна сметка и тя се оттегли, а реформата трябва да започне отначало. Далеч по-зрелищни скандали обаче завихриха две феи с неустоимо излъчване - Мишел Бонев и Калина Илиева. Заради филма на българската актриса и режисьорка и оплетените от нейните мрежи държавни мъже в момента се търсят оставките на българския и на италианския министри на културата. Доскорошната шефка на фонд "Земеделие" обаче надмина всичко видяно у нас от 20 години насам. Оказа се, че крехката и усмихната девойка не само е фалшифицирала дипломата си за висше образование. Тя е работила като едно малко МВР. Лично е написала и изпратила над 400 сигнала до службата за измамите ОЛАФ, до ДАНС и прокуратурата. Натопила е най-големите земеделски фирми у нас, всичките си началници начело с целия политически кабинет на земеделския министър, както и подчинените си зам.-шефове на фонда. Министър Найденов дори я заподозря, че е искала да го отстрани и да му седне на стола. Всъщност той още не може да се отърси от шока, че чаровният Щирлиц в пола е идвал в кабинета му, опасан с микрофони. Тепърва Найденов и хората му ще изчисляват щетите, които Калина Илиева е нанесла на родното земеделие. Министърът сметна предварително, че може би става дума за повече от 200 милиона евро. 
В-к "Стандарт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар