Translate

сряда, 8 декември 2010 г.

Любителите на скъпи мобилни телефони се отърваха с мъмрене от ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ определи  като недопустимо поведението на народните представители от партията, които отидоха на парти в работно време, след като им бяха обещани скъпи мобилни телефони като подарък. Подобно поведение е несъвместимо с устава и ценностите на ГЕРБ за нов морал в политиката, се казва в решението на изпълнителната комисия от днес. Провинилите се депутати, сред които са бившите шефове в парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов и доц. Геновева Алексиева, няма да бъдат санкционирани по друг начин от партията. Комисията по парламентарна етика също няма правомощия да ги накаже. Така се оказа, че единствената възможна санкция е глоба от председателя на Народното събрание Цецка Цачева за отсъствие от заседанието.
Премиерът Бойко Борисов пък коментира, че не иска извинения от провинилите се депутати, след като вече са получили „публични шамари” от медиите.
Скандалът избухна след експеримент на журналисти от bTV и в. "168 часа", които поканиха депутати от различни политически сили на фалшиво парти в работно време, а за подаръци им обещаха телефони за по 6000 лева бройката. В уречения час се явиха народни избраници от всички политически сили, с изключение на Синята коалиция.
От партия ГЕРБ днес настояха другите политически партии, чиито депутати са присъствали на въпросното мероприятие, също да изложат публично своята политическа позиция по случая. От партията благодариха на разследващите журналисти, че са допринесли за заздравяване на дисциплината в ГЕРБ.
zdrave.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар