Translate

неделя, 3 октомври 2010 г.

След гинеколога иде семейният лекар


В.”Труд”
Минипарламентът в пернишкото с. Ковачевци гласува вчера да предложи местния семеен лекар д-р Стойчо Христов за здравен министър. Съветниците изпратиха предложението си на премиера Бойко Борисов.
„Ние имаме наш земляк президент - Георги Първанов. Министър-председател - Георги Димитров, военен министър - Георги Ананиев. Богомил Бонев има ковачевски корен. Защо да нямаме и здравен министър?", пита кметът на Ковачевци Васил Станимиров.
Д-р Стойчо Христов е съветник от ГЕРБ в минипарламента в Ковачевци. Всички гласували за него. Само той се въздържал.
„Докторът живее в Ковачевци, но има апартамент в София. Така че може да спестява пари от пътуване, ако стане министър. Нашето предложение за д-р Стойчо Христов ще е актуално и след три месеца, когато пак ще се затърси претендент за поста. Дори сега да изберат друг здравен министър. Нашият човек е запознат с проблемите на здравеопазването", поясни кметът Васил Станимиров.
Така, де, друго си е здравето да поеме не човек, хванат от някой разклон, а кадър от ковачницата за вождове. Борисов обаче взе гинеколог. След тия родилни мъки от реформата все ще се пръкне нещо. То ще има нужда от педиатър, а после и от семеен лекар. Така че ще дойде редът на доктора от селото на Вожда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар