Translate

понеделник, 4 октомври 2010 г.

Борисов: Имаме поне 5 печеливши кандидати за президент


"Благодаря на Георги Първанов за съветите, които ми дава непрекъснато. Добре е обаче, че не го послушах преди няколко месеца, когато ме съветваше да бутна по-висок дефицит, защото сега страната ни щеше да търпи санкции от Брюксел.
Иначе много му благодаря за съветите,
но аз винаги съм бил честен с хората и искам да знаят какво правя - магистрали, метро, възли, спортни зали и в същото време да пазим строга фискална дисциплина, такава, каквато иска Брюксел", коментира
премиерът по повод становището на Първанов, че трябва да внимава в изказванията си за предсрочни избори.
В отговор на анонсираните две кандидатури на БСП на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов за президент, Борисов заяви , че ГЕРБ има поне петима кандидати, кои-
то могат да спечелят.
Още в сряда новият здравен министър, ще представи пред народното събрание своята краткосрочна и дългосрочна стратегия за реформите в здравеопазването обяви още премиерът.
Той припомни, че в края на седмицата на здравеопазването са преведени 65 милиона лева, което е два пъти повече от парите, които са похарчени за строежа на новооткритата магистрала.
Премиерът определи като несериозен исканият вот на недоверие от БСП и ДПС заради провалената политика в сферата на здравеопазването . По думите на Борисов здравеопазването винаги е било причина за искане на вот на недоверие на всяко едно българско правителство досега.
----

В ГЕРБ винаги сме готови за избори, тъй като хората ще избират между тези, които са направили нещо реално, и онези, които само обещават. Имаме поне 5 кандидати за президент, които могат да спечелят изборите.
С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира изявленията на соцлидера Сергей Станишев, че възможните кандидати на Столетницата за държавен глава са Стефан Данаилов или Ивайло Калфин. „Аз от БСП никога не съм се интересувал и не са ми били интересни. Те половината са следствени, не забравяйте", Допълни министър-председателят.
-----


 
Станишев разказа виц за Борисов

 
Лидерът на БСП Сергей Станишев избра нестандартен начин да разкритикува кадровата политика на ГЕРБ. По повод предложението за нов здравен министър соцлидерът разказа следния виц: „Защо Бойко Борисов постави за здравен министър акушер-гинеколог? Отговорът е – защото цялата държава в момента е с краката нагоре”.
Все пак Станишев отчете напредък - докато Анна-Мария Борисова била намерена на разклон, то наследникът й Стефан Константинов бил намерен в Кюстендилската болница.
Основната задача на БСП е да спре похода на ГЕРБ да завладее всички институции, изтъкна партийният лидер. Затова и се обмисляла силна кандидатура за президент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар