Translate

неделя, 3 март 2019 г.

Родни здравословни храни са хит в Европа


Вернада ЕООД е сред финалистите на Balkan Business Awards 2019
 
Един от най-търсените производители на здравословни храни в Европа - Вернада ЕООД, е сред финалистите за петото издание на престижните Balkan Business Awards 2019.
Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 март в хотел Маринела. 
Цели 82 %от производството на здравословни храни на фирмата е за експорт, както за Европа, така и за трети страни. Фирмата изнася главно за Румъния, за Литва, Латвия, Австрия, Германия, отскоро и за Молдова. Намерения има и за Полша. През 2010 год. Минка Андреева започва производство на здравословни храни, познати в Изтока.
"Маркирали сме се на картата на света. Искат храните ни дори за Канада и други по-далечни държави, но това няма как да стане. Мисля, че до този момент успявам и с одобреното ново предприятие ще продължим линията, която сме начертали в производството на здравословни храни. С огромен риск направих тази стъпка, като единствената ми мисъл беше в България хората да започнат да мислят и да се хранят здравословно. Рискът обаче се увенча с успех. Всички търговски вериги приеха продукта с интерес - тъй като български производител е започнал производството на такъв тип храна", отбелязва собственичката на фирма "Вернада" Минка Андреева.
През 2014 г. Вернада изгражда новото си предприятие, отговарящо на нарасналото потребление на пазара у нас и в чужбина - усвоени са 1 милион евро европейски субсидии от програма за развитие на селските райони. "Нашият народ е отворен към новите неща и мога твърдо да заявя, че сравнително бързо се промени културата на хранене на българина. А когато един народ се храни здравословно ще има по-малко проблеми със здравето. Нашата компания е малка, но духът, който цари в този малък колектив и сплотеността доказват, че и с малко хора можем да постигнем големи резултати", споделя Андреева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар