Translate

четвъртък, 7 март 2019 г.

Нашата самооценка и самоуважение зависят от нивото на емоционалната ни интелигентност


Президентът на Международното общество за емоционална интелигентност, САЩ, идва в България като обучител в сертификационните обучения в Седмицата на емоционалната интелигентност в България

Умеем ли да разбираме и да осъзнаваме човешките емоции? Начинът, по който интерпретираме нашите собствени емоции и емоциите на другите хора, е свързан с умението да реагираме по най-подходящ начин на събития, ситуации и комуникация с хора.
Според д-р Антонина Кардашева, основател на Фондация за развитие на емоционалната интелигентност – Знанието за начина, по който възприемаме, обработваме и управляваме емоциите в ежедневието ни, се определя като емоционална интелигентност. Теорията предполага, че развитието на самосъзнанието е необходимо за постигането на самопознание, както първоначално е било предвидено в древногръцката поговорка Know Thyself (γνῶθι σεαυτόν). Емоционалната интелигентност има отношение към възприятията ни за щастие, оптимизъм и нивото на нашата самоосъзнатост. Нашата самооценка и самоуважение зависи от нивото на емоционалната ни интелигентност. Самоуважението е увереност в личния успех, убеденост в качеството на личните постижения, добро самочувствие и позитивна оценка за себе си. То е много важна характеристика от личността на мениджъра и ролята, която той изпълнява в своята бизнес среда.
Фондацията за развитие на емоционалната интелигентност организира през април в София две събития в седмицата по емоционална интелигентност.
На 15-и ще се проведе първата международна конференция, а в дните 16-и – 18-и - сертификационни обучения. Те ще бъдат водени от д-р Джон Пелитери, доцент в Куинс Колидж, Градски университет на Ню Йорк, САЩ – Президент на Международното общество за емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ.
Сертификатите ще дадат легитимност и възможност на участниците да развият и прилагат знания по емоционална интелигентност в разнообразна работна среда и условия. Целта на обучението е да даде на участниците експертно познание, професионално умение и чрез единни стандарти възможност за развитие и разпространение на концептуалното познание за емоционална интелигентност. Регистрацията за събитията вече е отворена. Участниците имат възможност да се включат само в конференцията, в единия или в двата модула на сертификационните обучения. Предвидени са намаления за студенти с интереси в областта на психологията, бизнес комуникацията и емоционалната интелигентност.
Седмицата на емоционалната интелигентност е подкрепена от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Фондация Дарби, STOOS, Българската асоциация за тренинг и развитие (БАТР), Консултантската компания за развитие на човешките ресурси „Заедно“, Института за социална и емоционална интелигентност, платформата YOUth TALENTs и Българската младежка спортна асоциация, Българската асоциация на управленските консултантски организации (БАУКО).
В програмата на конференцията се включват международни експерти от САЩ, Словакия, Русия и България. Събитията в седмицата на емоционалната интелигентност са насочени към бизнес лидери и мениджъри, мениджъри „Човешки ресурси“, управленски консултанти, преподаватели и студенти от академичната област, рекрутъри и специалисти по подбор, консултанти и коучове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар