Translate

вторник, 31 октомври 2017 г.

Стига с тия пенсии... Ако тия 2 милиона души в чужбина, пращат по 500 евро месечно на родителите си, тогава няма нужда от никакви пенсии

Причината за гневните постове във фейсбук срещу Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС, е че по време на обиколките из страната за представяне на предстоящото Председателство на ЕС  тя направи остра забележка към 85-годишна възрастна жена, която опита да я попита няма ли да се вдигнат пенсиите, защото с нейната минимална от 200 лв. и е трудно да си купи дори лекарствата.
Ядосана, че някой проси от парите, дето правителството с толкова труд изкарва, Лилето не се усети и каза гневно: „Не ви ли писна да просите? Стига с тия пенсии. Хванете се на работа и ще имате много повече от 200 лв.“
След това, по време на среща със студенти, пък заяви:
-Истината е, че ако тия 2 милиона души в чужбина, пращат по 500 евро месечно на родителите си, тогава няма нужда от никакви пенсии. С 1000 лв. месечно пенсионер ще живее доста добре и няма да тежи на бюджета.
На въпроса на студент, че ако емигрантите поемат издръжката на пенсионерите, тогава те за какво са и трябва да се уволни правителство, тя отговори така.
-Правителството не може да се уволни, то е съдбоносно важно за държавата - виждате строим магистрали, училища, детски градини, университети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар