Translate

понеделник, 22 февруари 2021 г.

В СБАЛАГ "Майчин дом” започна работа пункт за ваксинация срещу COVID-19

 

 

На 22.02.2021г. в 10:00 часа в СБАЛАГ “Майчин дом” започна работа пункт за ваксинация срещу COVID-19 за граждани. Ваксинационният пункт е отворен за  всички, които искат да се имунизират с препарата на Oxford/AstraZeneca, всеки работен ден между 09:00 и 14:00 часа от понеделник до петък.

Пунктът се намира в каб. 224, ет. 2 на Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” на ул. “Здраве” № 2 /вход откъм Медицински център "Майчин дом"/. За ваксинация желаещите могат да се записват предварително на телефон 0886 333 025. Необходимият документ, който трябва да носят гражданите, е лична карта, като на място трябва да се попълни и бланка за информирано съгласие. Важно уточнение е, че хронично болните трябва да носят със себе си и епикриза.

Новооткритият пункт е част от разкриването на временни имунизационни пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции в цялата страна. То беше определено със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в началото на седмицата.  Ваксинацията в пункта на СБАЛАГ “Майчин дом” на този етап ще покрие всички групи от желаещи, попадащи в петте фази на националния план за ваксинация срещу COVID-19. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар