Translate

понеделник, 22 февруари 2021 г.

Заработи първият денонощен кабинет за ваксинации

 

 

Първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в двора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ от 21.02.2021г.

Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете. По изключение на 22 т. м. кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя.

Всеки, който има желание да си постави ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на AstraZeneca. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

----------------------------------------

В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обособяват зелен коридор между 10:00 и 13:00 часа за ваксиниране на хора от фаза 3 и 4

Общо 324 човека са преминали от 10:00 часа в неделя до 22 февруари сутринта през първия денонощен кабинет за ваксинации.

24 от тях са се възползвали да си поставят ваксина между полунощ и 6:00 часа сутринта. Вчера през кабинета са преминали и няколко чужди граждани, които са със статут на временно пребиваващи на територията на страната.

Днес денонощният ритъм на ваксинациите продължава. От утре ще бъде обособен и зелен коридор за хора, попадащи във фаза 3 и 4 на националния ваксинационен план. Те ще могат да си поставят ваксина между 10:00 и 13:00 часа.

-------

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.

Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възрасти и лица с придружаващи хронични заболявания поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият риск от развитие на усложнения и смъртен изход, в т.ч. имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар