Translate

вторник, 19 май 2020 г.

Петя Жекова e новият мениджър „Бизнес операции“ за България и Северна Македония на Sanofi Pasteur, подразделението за ваксини на фармацевтичната компания Sanofi


Тя е магистър по икономика и здравен мениджмънт и ще отговаря за разработването и изпълнението на бизнес стратегията на Sanofi Pasteur в двете държави в унисон със заложените глобални цели на компанията, като поддържа високите стандарти за качество в работата си. Ще работи и за затвърждаването на имиджа на компанията като отговорен лидер в областта на ваксините, като ще подпомага поддържането на работещи и партньорски отношения със здравните институции.
Жекова има богат опит във фармацевтичната индустрия, като работи в областта на ваксините повече от 10 години. Тя се присъединява към екипа на Sanofi Pasteur през 2002 г. като мениджър „Маркетинг и продажби“ за България, като през годините преминава през различни позиции и последната е мениджър „Маркетинг и продажби“ за България и Македония. През 2017 г. успешно въведе на пазара новата четиривалентна ваксина против грип, която от миналата година е част от Националната програма за повишаване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип, насочена към хората над 65-годишна възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар