Translate

четвъртък, 6 юни 2019 г.

Инициативата „Децата са на всички нас“ насърчава приобщаването и образованието на децата, лишени от родителска грижа


Стартирана е от телевизионния канал Cartoon Network, Фондация „Сийдър“, Сдружение „Дете и пространство“, Фондация „Международна социална служба – България“ и редица телекомуникационни компании

Днес се поставя началото на кампанията „Децата са на всички нас“, чиято основна цел е да насърчи общество да промени своята нагласа към децата, лишени от родителска грижа и като цяло възприятието му за благотворителност. 

Организациите, включени като партньори на инициативата, стоят зад една обща цел – да помогнат на децата и младежите в неравностойно положение да бъдат припознати като пълноценни членове на обществото. Партньорите предоставят информация как чрез общи усилия, можем да дадем възможност за образование, приятелство и лично развитие на тези деца.
Кампанията е организирана от популярния детски телевизионен канал Cartoon Network и 3 организации с нестопанска цел, а именно фондациите -  Сдружение „Дете и пространство“, Фондация „Сийдър“, Фондация „Международна социална служба – България“. Подкрепена е и от 5 национални и регионални телеком и платформени оператори и 6 телевизионни канала.
Специално за инициативата стартира информационен сайт,  където всеки, който желае, може да научи повече за целите, усилията и развитието на кампанията.  Информационно видео по темата ще бъде излъчвано в цялата страна по Телевизия Евроком, ЕKids, TV+, еТВ, TVN и ТВ Запад, чиято главна идея е да мотивира хората да се замислят за начина, по който  виждат различните деца.
В Центровете за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ на трите фондации живеят деца и младежи, лишени от родителски грижи. 
Един от най-важните стремежи в дейността на фондациите е предлагането на разнообразни дейности, които им помагат да придобият умения, необходими за успешното справяне с предизвикателствата на живота. Освен за самите деца, за обществото като цяло е от решаващо значение да окаже съдействие в развитието на техния потенциал, да им помогне да създават пълноценни връзки и приятелства, за да поемат отговорно своите роли в живота.
Телеком и платформените оператори, подкрепящи инициативата са А1 България, Булсатком, Networx, Еском, Кабел Сат-Запад. Като част от кампанията, партньорите ще осигурят и допълнителна подкрепа за децата, чиято грижа е поверена на трите фондации. Така например група младежи ще посетят София и офис на А1 България, където ще бъдат запознати с различните професии в компанията, какви компетенции и образование са необходими за тяхната работа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар