Translate

събота, 8 юни 2019 г.

Над 140 чувала с боклук бяха почистени от плажовете във Варна и Бургас


Доброволци от Нестле България спомогнаха за почистването на плажовете в двата морски града

Бургас
Екип от доброволци на Нестле България подкрепи специални събития за почистване и облагородяване на плажната ивица във Варна и Бургас по случай Световния ден на океаните на 8 юни. Доброволците, заедно с жители и гости на двата морски града, събраха и премахнаха от плажовете впечатляващите над 140 чувала боклук.
В Бургас Световният ден на океаните се организира от Radio Mixx, Община Бургас, ЕКОПАК, с подкрепата на участието на Нестле България. Под мотото БУРГАС Е ПО-КРАСИВ – ЗАЩОТО АЗ ГО ПРАВЯ ..ТИ СЪЩО  …..KEEP GOING GREEN, над 70 доброволци, жители и гости на града се включиха в почистването на плажната ивица и еко пътеката, като началната точка бе входът на Северния плаж до Палм бийч.
Във Варна екип от 130 човека се събра на плаж Аспарухово, пред Ред Рок. Към тях се присъединиха и водолазите от морски клуб „Приятели на морето“, които извършиха почистване на плаж Траката във Варна. В морската столица Световният ден на океаните се организира от Нестле България в партньорство с Община Варна, Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Сдружение "Велоклуб Устрем", БиС - Благотворителност
Варна
и спорт, Туристическо дружество „Родни Балкани“ и ЕКОПАК.
Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на Нестле да стимулира българските граждани да пазят околната среда и природа чиста и красива, а обещаващите резултати са демонстрация на нарастващото ниво на ангажираност на обществото със състоянието на околната среда в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар