Translate

понеделник, 3 юни 2019 г.

Сметка за 15 674 лева стряска посетителите в нощни заведения в страната


спиритсБЪЛГАРИЯ с акция срещу шофирането след употреба на алкохол

Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол в България /спиритсБЪЛГАРИЯ/ стартира кампания, посветена на отговорното шофиране по време на абитуриентските балове. Всички знаем и сме били свидетели на неразумно управление на автомобил в края на всяка учебна година и забавления в нощни клубове и дискотеки, последвани от лекомислено сядане зад волана след едно или повече питиета.
В тази връзка спиритсБЪЛГАРИЯ си поставя за цел „да стресне“ празнуващите със сметка, която те определено не биха искали, а и най-вероятно не биха могли да платят. Тя е изчислена от експертен екип, който калкулира колко би струвало едно ПТП, в което участие е взел водач, употребил алкохол. Най-важното перо в печатния материал, наподобяващ досущ касов бон, е човешкият живот, който е безценен. В описаните и остойностени разноски фигурират разходи за щети по автомобила, увреждане на пътна инфраструктура, престой в болница и лечение, рехабилитация, глоба от КАТ и съдебни разноски.
Програмата представлява впечатляващ опит за активна и ефективна превенция на шофирането след употреба на алкохолни напитки и свидетелства за сериозния социален ангажимент, поет от спиритсБЪЛГАРИЯ.
Тя ще бъде проведена в някои от най-посещаваните заведения в София, а през м. юни ще бъде разпространена и в други градове в цялата страна. Активацията цели да напомни на водачите на превозни средства, че сметката за грешно взето решение не е по джоба на никой млад човек, но изборът е в техните ръце, а алтернатива на шофирането в нетрезво състояние винаги има.
„Водачите на превозни средства и дори наши приятели не винаги успяват да преценят сами опасностите при шофиране след почерпка. Цената може да е твърде висока или непосилна за преживяване. Нека всички ние имаме разум сигурно и отговорно да се приберем у дома или призори спокойни да чакаме порасналите си деца“, призовава Ралица Скорчева-Славова, председател на спиритсБЪЛГАРИЯ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар