Translate

четвъртък, 6 юни 2019 г.

Нестле България отбелязва Световния ден на океаните на 8 юни във Варна и Бургас


Най-голямата компания за храни и напитки ще спомогне двата морски града да станат още по-приятно място за прекарване на летните дни

Екип от доброволци на Нестле България ще подкрепи специални събития за почистване и облагородяване на плажната ивица във Варна и Бургас по случай Световния ден на океаните на 8 юни. Компанията, с подкрепата на Екопак, ще осигури всички необходими материали, за да улесни желаещите да се включат. Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на Нестле да стимулира българските граждани да пазят околната среда и природа чиста и красива. Началото на почистването и в двата морски града е в 10:30 часа.
В Бургас инициативата ще се проведе под мотото БУРГАС Е ПО-КРАСИВ – ЗАЩОТО АЗ ГО ПРАВЯ ..ТИ СЪЩО  …..KEEP GOING GREEN.
Жителите и гостите на града ще имат възможността да се включат в почистването на плажната ивица и еко пътеката, като началната точка е входът на Северния плаж до Палм бийч.
В Бургас Световният ден на океаните се организира от Radio Mixx, Община Бургас, Екопак, с подкрепата на участието на Нестле България.
Жителите на Варна, които искат да се включат в инициативата и да допринесат за по-красив и чист град, трябва да дойдат на плаж Аспарухово, пред Ред Рок. В морската столица Световният ден на океаните се организира от Нестле България в партньорство с Община Варна, Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Сдружение "Велоклуб Устрем", БиС - Благотворителност и спорт, Туристическо дружество „Родни Балкани“ и ЕКОПАК. Водолазите от морски клуб „Приятели на морето“ също се включат в инициативата като почистят морското дъно на плаж Траката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар