Translate

понеделник, 1 октомври 2018 г.

Избраха най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г


БХРА събра 38 готвачи в курорта "Св.Св. Константин и Елена" 

Най-добрите готвачи и сладкари щурмуваха престижния конкурс на БХРА в курорта "Св.Св. Константин и Елена" в последните дни на септември. След 10-годишно прекъсване Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – най-голямата браншова организация в туризма, с над 30 структури в страната, поднови конкурса - „Най-добър готвач на годината на БХРА“, който се проведе в рамките на форум „Туризъм и кулинария” на тема - „Иновативна балканска кухня - новаторство и стил“.
Конкурсът събра 38-ма готвачи от цялата страна в 4 категории: най-добър готвач на БХРА за 2018 г., най-добър сладкар на БХРА за 2018 г., най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г., най-добър млад сладкар на БХРА за 2018 г.
Събитието бе организирано с подкрепата на Община Варна, Министерството на туризма и престижни фирми, чиято дейност е свързана с бранша. Участниците бяха оценявани от 22-членно жури от известни шеф готвачи от цялата страна.
Председатели на журито за готвачите бяха шеф Тони Иванов и шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – шеф Ради Стамболов. Конкурсът се осъществи с подкрепата на шеф готвачи Ивайло Иванов, Живко Димитров и Емилиян Василев. Регламентът бе изготвен от организаторите – БХРА.
Претендентите за престижните кулинарни титли се състезаваха в рамките на два дни в специално обособени работни места пред очите на журито и публиката, а състезанието се излъчваше онлайн. Победителите бяха обявени в Световния ден на туризма 27 септември на тържествена церемония, открита от кмета на Община Варна г-н Иван Портних.
В категорията „Най-добър готвач“ първо място спечели Николай Лапуновглавен готвач в ресторант Ноте Де Вино“, град Пловдив.
В категорията “Най-добър сладкар“ - Йордан Петров от хотел „Интернационал”, к.к. „Златни пясъци“.
В категорията „Най-добър млад готвач“ - Красимир Баналиев от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", град Варна.
В категорията „Най-добър млад сладкар“ - Неше  Неждет от ПГ по туризъм „Пейо  Яворов”, град Добрич.
Призьорите в четирите категории получиха плакети, грамоти, атрактивни предметни награди и уикенди за двама в престижни хотели и курорти.
Водещ на програмата бе актьорът и телевизионен любимец Ути Бъчваров. Паралелно с конкурса се състояха различни презентации на оборудване на ресторанти, винено експо с безплатни дегустации на изби и вносни вина. В рамките на събитието беше експонирана изложба с ретроспективни фотоси от предишни издания на конкурса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар