Translate

сряда, 9 март 2016 г.

LG и Intel си партнират, за да внедрят телематична 5g технология в автомобилите от следващо поколение


В рамките на тазгодишния конгрес за мобилни технологии Mobile World Congress в
Барселона, Intel и LG Electronics (LG) обявиха, че ще си сътрудничат, за да разработят 5G базирана технология за телематика - следващото поколение безжична технология за автомобили. LG е първата компания, която доставя телематични продукти, които работят чрез LTE свързаност, вместо с по-старите 2G или 3G базирани мрежи.
5G телематиката пренася данни повече от 33 пъти по-бързо от 4G LTE, като латентността се очаква да спадне до около една десета от настоящите скорости. Актуализациите на софтуера могат да се извършват при висока скорост чрез OTA (Over The Air) мрежи, а тегленето на видео или друго мултимедийно съдържание чрез информационно-развлекателните системи на автомобила също е с по-бърза скорост.
Работеща въз основата на V2X (Vehicle to Everything) технология, драстично намалената латентност при 5G е възможна, дори когато автомобилите се движат с висока скорост. Комуникацията между автомобил и друг автомобил, автомобил и инфраструктурна единица и автомобил и пешеходец чрез 5G може да осигури по-безопасно шофиране и да помогне да се предотвратят злополуки.
Съчетавайки своите мощни технологии в областта на мобилните комуникации с мнението на експертите от отдела за автомобилни компоненти, LG прави сериозна заявка да затвърди лидерството си в телематичните технологии в автомобилната индустрия. LG е ексклузивен доставчик на автомобилна телематика за телематичната системата OneStart, което е и причината LG да е на първо място на пазара на такъв тип услуги с пазарен дял от 30,1% през 2013 г., 30,3% през 2014 г. и 29,9% през 2015 г., (според проучване на Strategy Analytics).
"Работейки в тясно сътрудничество с Intel, ние се надяваме нашето пазарно лидерство да е основа за развитието на следващото поколение от 5G телематични  комуникационни продукти", каза Ким Джин-Йонг, президент на отдела Vehicle Components In-Vehicle Infotainment в LG Electronics.
"LG е единственият ни доставчик на автомобилни компоненти в областта на 5G телематиката и ние сме изключително щастливи да работим с тях", каза Айша Евънс, вицепрезидент и генерален мениджър на Intel Communication and Devices Group. “Вярваме, че комбинацията от лидерството на LG на този пазар и опита на Intel ще предоставят на потребителите иновативни 5G технологии в автомобилите."

Няма коментари:

Публикуване на коментар